Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alvás előtt érdemes magolni

Még az is eszünkbe juthat, amit előtte nem tudtunk

Az elalvás előtti gyors magolás jó taktikának bizonyulhat a vizsgázó diákok számára. Egy új kutatás ugyanis megerősítette, hogy jobban emlékezhetünk a tanultakra, ha alszunk rájuk egyet. Sőt, a vizsgálat arra is rávilágított, hogy az alvás a duplájára növeli az esélyét annak, hogy olyan dolgok is eszünkbe jussanak, amelyeket előtte - ébren - még nem tudtunk felidézni. Az alvás tehát nemcsak emlékeink megőrzésében segíthet, hanem élesebbé is teheti a memóriánkat.

Forrás: Origo

0 Tovább

Ha rosszul alszik, rossz döntéseket hozhat

Ha rendszertelenül vagy az elegendőnél kevesebbet alszunk, az nem csak az egészségünkre lehet rossz hatással, hanem arra is, hogy jó döntéseket hozzunk és barátságosak maradjunk a környezetünkkel. Egy friss kutatás szerint ugyanis, aki keveset alszik, az könnyen elveszítheti az önuralmát, és így áldozatul eshet hirtelen feltörő vágyainak, a figyelmetlenségének vagy egy rossz döntésnek.

Forrás: newsstand.clemson.edu

Forrás: newsstand.clemson.edu

0 Tovább

Jobb-e a babának, ha külön alszik?

Nyugati kultúránkban úgy tartjuk, az a jó baba, aki a szülőtől külön, egyedül alszik el és átalussza az éjszakát. A világ népeinek többségében azonban a csecsemők szoptatás közben szenderülnek el és egész éjjel az anyjukkal maradnak, időnként megébredve. Miből erednek ezek a különbségek és melyik lehet az üdvözítő, kevésbé veszélyes, és önállóbb felnőttet eredményező megoldás?

0 Tovább

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU