Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tinikben is van ráció

A kamaszok irracionálisan gondolkodnak és viselkednek, ezért gyakran felelőtlen, rossz döntéseket hoznak. Ez vezet például az ittas vezetéses diszkóbalesetekhez. Vagy nem is? Lehetséges-e, hogy az általános vélekedéssel szemben éppen az a probléma, hogy a tinik túlságosan is racionálisak a döntéshozatalukban? Csak talán éppen más szempontokat mérlegelnek, mint a felnőttek.

0 Tovább

Ikertitkok: egyforma testben különböző lelkek

Bárhol megjelennek, feltűnést keltenek: kisgyerekként aranyosan egyformák, felnőttként zavarba ejtően hasonlóak. Ők az egypetéjű ikrek, biológiailag megegyező élőlények, akik csak látszólag ugyanolyanok, hiszen a teljesen egyforma külső eltérő belső tulajdonságokat és érdekes személyiségkülönbségeket rejt.

0 Tovább

Sikeresebb lehet, aki már kétévesen jól beszél

Úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni a meseolvasást és a rendszeres beszélgetést a gyerekekkel. Ez teszi ugyanis lehetővé a csemeték változatos szókincsének kialakulását, ami fontos szerepet játszik értelmi képességeik fejlődésében. A tudósok eddig későbbre tették a választóvonalat, de kiderült, hogy a szókincs alapján a gyerekeknek már nagyon korai életszakaszában, kétéves korban is megmutatkozhatnak azok a különbségek, amelyek később meghatározóak lesznek abban, hogy a mennyire tudnak jól boldogulni az életben.

Forrás: Origo.hu

0 Tovább

Mitől más a női és a férfi féltékenység?

A párok tagjai közötti féltékenység nem újkeletű, hanem nagyon is ősi érzelem. Az alapja az a küldetésünk, hogy saját génjeinket átörökítsük a következő nemzedékbe. A féltékenység pedig a genetikai érdekek veszélybe kerülésére adott érzelmi reakciónak tekinthető. A közös küldetést fenyegető hűtlenségeket azonban homlokegyenest eltérő módon ítélik meg a nők és a férfiak.

Már az ősember is együtt élt a zöldszemű szörnnyel

0 Tovább

Hogy lesznek kiskirályok a családban?

Habos rózsaszínruhás kislány, bűbájos mosoly - s a következő pillanatban hangosan visít és toporzékol, mert nem kapott meg valamit. Erre a szülő gyors ígérgetésbe kezd, hogy minél hamarabb leszerelje a gyermekét. Lelki szemeink előtt föltűnik a fejcsóváló középkorú hölgy bevásárlószatyrokkal - "Én bizony adnék neki egy jó nagy pofont!" Ez a felszín. De nézzünk egy kicsit a jelenség mögé.

Bűbájos mosoly - s a következő pillanatban hangosan visít és toporzékol, mert nem kapott meg valamit

0 Tovább
«
12

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU