Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nők szívéhez is a gyomrukon át vezet az út

Gyakran mondják, hogy a románcok nem a hálószobában, hanem a konyhában kezdődnek. Eddig azonban úgy tartották, hogy a férfiak azok, akiknek a szívéhez a hasukon keresztül lehet eljutni. A Drexel Egyetem kutatóinak most sikerült tudományos bizonyságot szerezniük arról, hogy a mondás a szebbik nemre is igaz. Kiderült, hogy a nők üres hassal kevésbé fogékonyak a romantikázásra.

Forrás: drexel.edu

0 Tovább

A nőknek jobban fáj a szakítás, de hamarabb túllépnek rajta

A rossz párkapcsolatoknak többségében a nők elhatározása vet véget, pedig őket jobban megviseli a szakítás. Viszont a hölgyek kibeszélik a gyötrelmeiket és alaposabban feldolgozzák a tanulságokat, így hamarabb túlteszik magukat rajta és érzelmileg megerősödve állnak készen egy újabb partneri viszonyra. A férfiak ezzel szemben látszólag könnyebben viselik az elválás fájdalmát, ám az érzéseiket inkább magukban tartják, pedig a környezet segítsége nekik is jól jönne. Így azonban csak jóval hosszabb idő után vagy talán soha sem emésztik meg igazán a történteket - tárta fel egy új, átfogó kutatás.

Forrás: andhraheadlines.com

0 Tovább

Boldogtalanságot hoz az első gyerek

Mi a közös a gyermektelen és a gyerekkel már rendelkező párokban? Hogy mindketten irigykednek egymásra. A legtöbben semmit nem várnak jobban, mint hogy gyermekük szülessen, aztán mikor megérkezik a hőn áhított baba, akkor egy csapásra boldogtalanabbá válnak, mint valaha. Egy 20 ezer szülő átfogó vizsgálatával készült kutatás szerint a friss apák és anyák kétharmada olyan fokú boldogtalanságot él át az első gyermeke megszületését követően, ami a válás vagy a partner elvesztése miatti szomorúsághoz fogható. Ez az élettel való elégedetlenségük vezet ahhoz, hogy az eredetileg tervezett második gyermeket már nem vállalják. Pedig utána jóval boldogabbak lehetnének.

Forrás: Origo

0 Tovább

Mitől más a női és a férfi féltékenység?

A párok tagjai közötti féltékenység nem újkeletű, hanem nagyon is ősi érzelem. Az alapja az a küldetésünk, hogy saját génjeinket átörökítsük a következő nemzedékbe. A féltékenység pedig a genetikai érdekek veszélybe kerülésére adott érzelmi reakciónak tekinthető. A közös küldetést fenyegető hűtlenségeket azonban homlokegyenest eltérő módon ítélik meg a nők és a férfiak.

Már az ősember is együtt élt a zöldszemű szörnnyel

0 Tovább

Pár-bajok: közös megküzdés a nehézségekkel

Nehéz élményekhez vezet, ha egy pár nem tudja elég jól kezelni a kapcsolatukat érő kihívásokat és az ebből származó stresszt. A következmény nemcsak az lehet, hogy kevésbé hatékonyan oldják meg a problémákat, de még a kapcsolatuk is gyengülhet. A kihívással teli helyzetekben nőhet köztük az érzelmi távolság, s egyre kevésbé jólesőek a másik jelzései, gesztusai. A negatív tapasztalatok következtében pedig egyre fenyegetőbbé válhatnak egymás számára. Az jó stresszkezelés ezért a párkapcsolat egésze szempontjából is fontos.

0 Tovább

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU