Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A munkába állás olyan, mint a szerelmi pártalálás

Nem is gondolnánk, hogy a munkapszichológiában és a szerelem lélektanában létezhet egyáltalán bármi közös. Pedig így van, legalábbis egy területen: amikor egy szerelmespár két tagja, illetve a munkaadó és munkavállaló egymásra talál, igencsak hasonló lélektani folyamatok játszódnak le.

Forrás: Origo

0 Tovább

Sikeresebb lehet, aki már kétévesen jól beszél

Úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni a meseolvasást és a rendszeres beszélgetést a gyerekekkel. Ez teszi ugyanis lehetővé a csemeték változatos szókincsének kialakulását, ami fontos szerepet játszik értelmi képességeik fejlődésében. A tudósok eddig későbbre tették a választóvonalat, de kiderült, hogy a szókincs alapján a gyerekeknek már nagyon korai életszakaszában, kétéves korban is megmutatkozhatnak azok a különbségek, amelyek később meghatározóak lesznek abban, hogy a mennyire tudnak jól boldogulni az életben.

Forrás: Origo.hu

0 Tovább

Rosszkedv szülés után? Ez a baby-blues.

Mindenekelőtt szögezzük le, hogy gyakori jelenségről van szó. A nők több mint felénél fellép a szülés utáni lehangolt állapot, amit Baby-bluesnak neveznek. Nehezen érthető ez annak, aki ezzel nincs tisztában, hiszen azt gondolhatja, hogy a gyermek születése egy anya életének legboldogabb szakasza, ezért ebbe "nem fér bele" sem sírás, rosszkedv, lehangoltság, sem negatív érzések és gondolatok.

Grafika: Pápay Fanni

0 Tovább

A szóhasználat előre jelezheti a megcsalást

A megcsalás vagy egy barát elfordulása sokszor teljesen váratlanul ér bennünket. Pedig társunk szóhasználatának apró nyelvi jellegzetességei előre jelezhetik, ha arra készül, hogy megcsaljon vagy eláruljon - állítják egy új kutatás alapján a szakemberek. A hűtlenné váló felek ugyanis a nyelvhasználatukkal előre sejtetik a bajt: rendszerint pozitívabban, ámde kevésbé udvariasan fogalmaznak. A mit sem sejtő partnerek azonban ezeket az előjeleket nem érzékelik.

Forrás: Mipszi.hu

0 Tovább

Hogyan állítsuk meg a túl gyorsan múló időt?

Úgy érzem, repülnek a napok, a hetek, a hónapok. Szeretnék lelassítani és megállni egy percre, élvezni a pillanatot, vagy csak valamennyire hozzászokni az adott helyzethez. Szeretnék megérkezni, hogy ott legyek ahol vagyok, nem csak fizikálisan, de lélekben is. Hogyan lehetne csak egy pillanatra megállítani az idő kerekét? Vagy legalább egy kicsit lelassítani. Nem várhatna addig, amíg én is megérkezem? NEM. Itt nincs helye az alkudozásnak, hiszen az idő könyörtelenül, egyenletesen halad tovább. De akkor miért érzem úgy, hogy évről évre gyorsabban robog? Vajon az én érzékelőm romlott el? Ha tudja, hogy miről beszélek, akkor tartson velem, mert meggyőződésem, hogy a szuper ránctalanító krémek mellett kell lennie valamilyen pszichológiai módszernek is, amivel lassítható az idő folyása.

Forrás: Origó

0 Tovább

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU