Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magabiztossá válik, aki erőt sugároz

Megméretéseken nagyobb sikert érhetünk el, ha előtte akár csak rövid időre is hatalmi, erőt sugárzó pózt veszünk fel; akkor is, ha valójában bizonytalannak érezzük magunkat. Kiderült ugyanis, hogy a testbeszédünk nemcsak másokra hat, hanem saját magunkat is befolyásoljuk vele. A testtartás ugyanis az önbizalmat erősítő és a feszültségtűrő hormonok szintjét is megváltoztathatja. A "power posing" gyakori ismétlése révén pedig akár ténylegesen meg is változhatunk és magabiztossá válhatunk.
H
asznos tippek vizsgára és állásinterjúra készülőknek!

Power posing - a befelé sugárzó erő

0 Tovább

Alvás előtt érdemes magolni

Még az is eszünkbe juthat, amit előtte nem tudtunk

Az elalvás előtti gyors magolás jó taktikának bizonyulhat a vizsgázó diákok számára. Egy új kutatás ugyanis megerősítette, hogy jobban emlékezhetünk a tanultakra, ha alszunk rájuk egyet. Sőt, a vizsgálat arra is rávilágított, hogy az alvás a duplájára növeli az esélyét annak, hogy olyan dolgok is eszünkbe jussanak, amelyeket előtte - ébren - még nem tudtunk felidézni. Az alvás tehát nemcsak emlékeink megőrzésében segíthet, hanem élesebbé is teheti a memóriánkat.

Forrás: Origo

0 Tovább

A fenyegetés gyanújára is agresszíven reagálnak a gyerekek

Egy friss átfogó kutatás szerint a gyerekek többsége a világon mindenütt már akkor is agresszívan reagál, ha valakiről ellenséges szándékot feltételez. Egyes kultúrákban azonban jóval gyakrabban gondolják azt a másikról, hogy fenyegető a közeledése, ezért ott magasabb arányban fordul elő az agresszív viselkedés. A kutatók szerint ezért az agressziónak leginkább azzal lehetne elejét venni, ha úgy szocializálnák a társadalmak a gyerekeket, hogy más szemmel tekintsenek az őket körülvevőkre. Arra kellene megtanítanunk gyermekeinket, hogy ne gondoljanak másokról olyat, amit maguk sem szeretnének, ha róluk gondolnának mások.

Forrás: Origó

0 Tovább

Így manipulálnak a leuraló pasik

Figyelmes, szenvedélyes, elsöprő manőverekkel megszerzi a nő bizalmát, aztán bizonytalanságban tartja és lealázza, módszeresen leépíti az önbecsülését. Végül pedig már nem csak lelkileg, hanem fizikailag is bántalmazza. Hogyan képes a leuraló férfi ennyire kikapcsolni az empátiáját és mi mozgatja az indulatait? Miért hagyja magát áldozatszerepbe kényszeríteni a párja és miért nem ismeri fel ezt a helyzetet? Mit tehet a pár környezete ennek a kizsákmányolásnak a megszüntetésére?

Forrás: Origo

Bókokkal halmozza el, ha úgy táncol, ahogy ő fütyül - vagy belerúg, ha keresztülhúzza számításait. (Forrás: Origo)

0 Tovább

Hozhat-e megváltást a nyaralás?

Ha valamit nagyon-nagyon tudunk várni, az a nyári szabadság. A felfokozott várakozáshoz gyakran túlzott elvárások is párosulnak - például hogy az a hét, tíz vagy tizennégy nap töltsön fel annyi energiával, amennyivel "kihúzzuk" a következő hosszabb szabadságunkig. Ezzel szemben ma már kutatási eredmények igazolják, hogy a lakóhelyünktől távol eltöltött hosszú vakáció önmagában csak rövid ideig nyújt gyógyírt a mindennapok sokhónapnyi nyűge ellen. Az, hogy tartósan jól érezzük magunkat a bőrünkben, sokkal inkább a hétköznapok stresszkezelésén és a munkához való viszonyunkon múlik. De vajon mégis mi a pihentetőbb: egyben két hét vízpart és napfény vagy többször rövidebb ideig tartó kikapcsolódás? Meddig tarthat ki a feltöltődés és mitől száll el olyan gyorsan a jótékony hatása? Hogyan nyaraljunk hatékonyan?

Forrás: Origo

0 Tovább

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU