Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így fordulhat borúsra a páros nyaralás

A pihentető nyaralás látszólag a legjobb alkalom lehet arra, hogy végre magunk mögött hagyjuk hétköznapi gondjainkat, feszültségeinket, és újra boldog harmóniába kerüljünk a párunkkal. Sokszor azonban ennek éppen az ellenkezőjére fordul a közösen töltött idő, s a felhőtlen együttlét helyett a konfliktusok kiéleződése uralja a vakációt. A férfi és a nő közös kikapcsolódása egyenesen veszélyessé válhat a kapcsolatukra nézve. Mitől borul be gyakran az ég a párok felett a kánikula kellős közepén?

Forrás: Origo/Thinkstock

0 Tovább

A hirtelen munkastressz hízlal

A legújabb vizsgálatok szerint a tartós stressz, az állandó irodai feszültség önmagában nem feltétlenül vezet elhízáshoz, viszont a rövid idő alatt magasra fokozódó munkahelyi nyomás esetén nagyobb a túlzott súlygyarapodás veszélye.

0 Tovább

Kedvünket szívják az energiavámpírok

Az energiavámpírok itt járnak közöttünk, szinte észrevétlenül megcsapolva és folyamatosan elszívva energiánk egy részét, hogy saját szervezetük működtetéséhez használják fel azt. Az ilyen vérszívók társaságában kis időt is elég eltölteni ahhoz, hogy elromoljon a kedvünk, lelohadjon azt örömünk és elszálljanak a reményeink. A feszültségkeltő főnök, a panaszkodó szomszéd vagy a folyton törődést váró ismerős mind az energiánkat lopja. De miért váltak ilyenné és hogyan védekezhetünk ellenük?

0 Tovább

Mennyit csalunk a vizsgákon és miért?

Itt a puskázási teszt!

Magyarországon, hasonlóan a többi közép- és kelet-európai országhoz, magas azoknak a diákoknak az aránya, akik különböző módokon csalnak az egyetemi éveik alatt. Egy új magyar kutatás rávilágított, hogy a diákok trükközési hajlandóságában a helyzeti tényezők és a kulturális értékek mellett fontos szerepet játszik az is, mennyire tanítanak lelkesen a tanáraik. Kiderült ugyanis, hogy a lelkesen tanító professzorok diákjai kevesebbet csalnak. A legfrissebb, jelenleg is zajló hazai puskázási felmérésbe most olvasóink is bekapcsolódhatnak. Az online kérdőíves vizsgálatot válaszaival anonim módon segítve mindenki megtudhatja, mennyire becsületes a vizsgákon a többiekhez képest!

0 Tovább

Lehet-e otthon magánszféránk?

Mit gondol, szükséges-e a lakáson belül egy olyan hely, ahol az ember saját magával lehet? Vagy ha a családban figyelnek egymásra és igazán nagy szeretetben élnek, akkor ott nincs szükség magánszférára, mert egymással akarják tölteni minden idejüket? Mi történik akkor, ha valamelyik családtagban mégis felmerül az igény, hogy a saját otthonában szeretne egyedül lenni egy kis ideig. Miért ne tehetnénk meg ezt a saját lakásunkban, miért ne lehetne egy külön terünk ott, ahol az életünk nagy részét töltjük?

0 Tovább

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU