Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az idő megszépíti a párunkat

Az idő megszépítheti azt is, aki eredetileg kevésbé vonzó. Legalábbis a társa szemében. A hosszabb ismeretségekből és barátságokból így alakulnak aztán szerelmi kapcsolatok olyanok között is, akik eleinte külsőre nem tartották egymást figyelemre méltónak. Ez a lélektani mechanizmus biztosít esélyt a szerelmi versenypályán azoknak is, akiket kevésbé vonzó külsővel áldott meg a természet és látványra alig passzolnak a kiszemelt partnerükhöz.

Forrás: cute-pictures.blogspot.com

0 Tovább

Így működnek a hatalomfüggő "kis diktátorok"

Aki egyszer hatalmat kap, az könnyen függővé válhat tőle. Ez a szenvedélybeteg azonban nem magát, hanem a körülötte állókat pusztítja, azzal, hogy folyamatosan gyanakszik és kontrollál, nehogy elveszítse a hatalmát. Ezért még a híveiben sem bízik. Csak azzal nem tud mit kezdeni, ha valaki nem fél tőle. Ezt a fajta belső szabadságot ugyanis a hatalomfüggő nem ismeri.

0 Tovább

Ezért vonzóbbak a pimasz férfiak

Vajon mit esznek a jó nők az öntelt, nagyarcú férfiakon? Az emberiségnek erre az egyik örökérvényű kérdésére kereste a választ egy új pszichológiai kutatás. Az egyetemi vizsgálat rávilágított, hogy noha általánosságban a nők és a férfiak is egyaránt taszító tulajdonságnak tartják a túlzott magabiztosságot, éles szerelmi versenyhelyzetben mégis az önteltebb partnert választják.

Forrás: www.uq.edu.au

Forrás: www.uq.edu.au

0 Tovább

Ha rosszul alszik, rossz döntéseket hozhat

Ha rendszertelenül vagy az elegendőnél kevesebbet alszunk, az nem csak az egészségünkre lehet rossz hatással, hanem arra is, hogy jó döntéseket hozzunk és barátságosak maradjunk a környezetünkkel. Egy friss kutatás szerint ugyanis, aki keveset alszik, az könnyen elveszítheti az önuralmát, és így áldozatul eshet hirtelen feltörő vágyainak, a figyelmetlenségének vagy egy rossz döntésnek.

Forrás: newsstand.clemson.edu

Forrás: newsstand.clemson.edu

0 Tovább

Jobb-e a babának, ha külön alszik?

Nyugati kultúránkban úgy tartjuk, az a jó baba, aki a szülőtől külön, egyedül alszik el és átalussza az éjszakát. A világ népeinek többségében azonban a csecsemők szoptatás közben szenderülnek el és egész éjjel az anyjukkal maradnak, időnként megébredve. Miből erednek ezek a különbségek és melyik lehet az üdvözítő, kevésbé veszélyes, és önállóbb felnőttet eredményező megoldás?

0 Tovább

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU