Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Boldogtalanságot hoz az első gyerek

Mi a közös a gyermektelen és a gyerekkel már rendelkező párokban? Hogy mindketten irigykednek egymásra. A legtöbben semmit nem várnak jobban, mint hogy gyermekük szülessen, aztán mikor megérkezik a hőn áhított baba, akkor egy csapásra boldogtalanabbá válnak, mint valaha. Egy 20 ezer szülő átfogó vizsgálatával készült kutatás szerint a friss apák és anyák kétharmada olyan fokú boldogtalanságot él át az első gyermeke megszületését követően, ami a válás vagy a partner elvesztése miatti szomorúsághoz fogható. Ez az élettel való elégedetlenségük vezet ahhoz, hogy az eredetileg tervezett második gyermeket már nem vállalják. Pedig utána jóval boldogabbak lehetnének.

Forrás: Origo

0 Tovább

Mitől más a női és a férfi féltékenység?

A párok tagjai közötti féltékenység nem újkeletű, hanem nagyon is ősi érzelem. Az alapja az a küldetésünk, hogy saját génjeinket átörökítsük a következő nemzedékbe. A féltékenység pedig a genetikai érdekek veszélybe kerülésére adott érzelmi reakciónak tekinthető. A közös küldetést fenyegető hűtlenségeket azonban homlokegyenest eltérő módon ítélik meg a nők és a férfiak.

Már az ősember is együtt élt a zöldszemű szörnnyel

0 Tovább

Pár-bajok: közös megküzdés a nehézségekkel

Nehéz élményekhez vezet, ha egy pár nem tudja elég jól kezelni a kapcsolatukat érő kihívásokat és az ebből származó stresszt. A következmény nemcsak az lehet, hogy kevésbé hatékonyan oldják meg a problémákat, de még a kapcsolatuk is gyengülhet. A kihívással teli helyzetekben nőhet köztük az érzelmi távolság, s egyre kevésbé jólesőek a másik jelzései, gesztusai. A negatív tapasztalatok következtében pedig egyre fenyegetőbbé válhatnak egymás számára. Az jó stresszkezelés ezért a párkapcsolat egésze szempontjából is fontos.

0 Tovább

A női főnök hatalmi harcra készteti a férfiakat

Noha egyre több nő kerül felelős beosztásba, a férfiak még mindig nehezen viselik, ha a főnökük egy nő. Egy új kutatás szerint egyenesen fenyegetve érzik magukat ebben a helyzetben, ami ösztönös ellenreakcióként agresszív visszavágásra ingerli őket. A nemi szerepek közötti határok elmosódása még azokat a férfiakat is hatalmi harcokra indítja, akik amúgy hisznek a női egyenjogúságban. A tudósok szerint a munkahelyi béke csak úgy őrizhető meg, ha a főnökasszonyok kevésbé ambiciózusnak és hataloméhesnek mutatkoznak.

Forrás: Deccan Chronicle

0 Tovább

Mégsem a pucér nő a legjobb reklám?

Megdőlni látszik a marketing klasszikus alaptétele, miszerint kisgyerekkel, cuki kutyával és meztelen nővel bármit el lehet adni. A gyerek és a kutyus egyelőre még maradhat, de egy új, átfogó amerikai kutatás szerint a szexuális és az erőszakos tartalmú reklámok jóval kevésbé hatásosak a többieknél. Hiába esküdtek rá évtizedeken át, a szex és az erőszak a tévés reklámokban illetve a műsorkörnyezetükben nem segíti az eladásokat, sőt akár el is tántoríthatja a lehetséges vásárlókat. Az ok egyszerű: az emberek annyira figyelnek az élénk ábrázolásra, hogy közben a reklámozott termékre nem is emlékeznek.

0 Tovább

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU