Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A luxusholmikkal vetélytársaikat riasztják el a nők

Miért annyira népszerűek és vágyottak a luxusmárkák termékei? Mit jeleznek a luxusholmik birtoklói és viselői mások, a külvilág számára? Az evolúciós pszichológia magyarázata szerint a férfiak pazarló luxustermék-vásárlása valószínűleg a potenciális partner figyelmének felkeltését szolgálja. A nők motivációját azonban eddig még kevéssé vizsgálták. Az újabb kutatásokból úgy tűnik, a nők luxuscikkek iránti költekezése összefügghet pármegtartási stratégiájukkal és megküzdési taktikájukkal. Eszerint a luxusholmik birtoklásával a nők elriasztják azonos nemű riválisaikat, akiket fenyegetőnek észlelnek hosszú távú kapcsolatukra nézve.

Forrás: Origo

0 Tovább

A nők szívéhez is a gyomrukon át vezet az út

Gyakran mondják, hogy a románcok nem a hálószobában, hanem a konyhában kezdődnek. Eddig azonban úgy tartották, hogy a férfiak azok, akiknek a szívéhez a hasukon keresztül lehet eljutni. A Drexel Egyetem kutatóinak most sikerült tudományos bizonyságot szerezniük arról, hogy a mondás a szebbik nemre is igaz. Kiderült, hogy a nők üres hassal kevésbé fogékonyak a romantikázásra.

Forrás: drexel.edu

0 Tovább

Mikor tanuljon zenélni a gyerek?

Hány éves korban érdemes elkezdeni a zenetanulást? Ez a kérdés rendszerint felvetődik az őszi óvoda- és iskolakezdéskor, amikor a gyerek különóráit tervezgetjük. Sokakban megfogalmazódik, hogy vajon nem túl késő már vagy éppen nem túl korai-e ebbe belevágni. Az utóbbi évek kutatásai azonban rácáfolnak arra, hogy a zenei nevelés sikerének kulcsa az erre fogékony kor kiválasztása lenne. Megfelelő támogató környezet hiányában sem a motiváció, sem a gyakorlás nem éri el azt a mértéket, ami segítséget tud nyújtani a magasabb szintű zenei képesség fejlődésében.

0 Tovább

A nőknek jobban fáj a szakítás, de hamarabb túllépnek rajta

A rossz párkapcsolatoknak többségében a nők elhatározása vet véget, pedig őket jobban megviseli a szakítás. Viszont a hölgyek kibeszélik a gyötrelmeiket és alaposabban feldolgozzák a tanulságokat, így hamarabb túlteszik magukat rajta és érzelmileg megerősödve állnak készen egy újabb partneri viszonyra. A férfiak ezzel szemben látszólag könnyebben viselik az elválás fájdalmát, ám az érzéseiket inkább magukban tartják, pedig a környezet segítsége nekik is jól jönne. Így azonban csak jóval hosszabb idő után vagy talán soha sem emésztik meg igazán a történteket - tárta fel egy új, átfogó kutatás.

Forrás: andhraheadlines.com

0 Tovább

Miért sikeresebbek az intelligens emberek?

Akinek magas az IQ-ja, az a kutatások szerint nem csak az iskolában, hanem az élet minden területén jobban megállja a helyét, akár még a párválasztásban is sikeresebb lesz, mint kevésbé intelligens társai. Látszólag egyszerű a képlet: az értelmesebbek jobban átlátják az összefüggéseket és így jobban tudnak mérlegelni. De vajon tényleg jobban tudnak-e dönteni? Hiszen az élet által "kínált" komplex problémákat nem mindig objektív racionalitással lehet megoldani. Hogyan függhet össze az intelligencia és az életben való érvényesülés?

0 Tovább

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU