Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ikertitkok: egyforma testben különböző lelkek

Bárhol megjelennek, feltűnést keltenek: kisgyerekként aranyosan egyformák, felnőttként zavarba ejtően hasonlóak. Ők az egypetéjű ikrek, biológiailag megegyező élőlények, akik csak látszólag ugyanolyanok, hiszen a teljesen egyforma külső eltérő belső tulajdonságokat és érdekes személyiségkülönbségeket rejt.

0 Tovább

Humorral könnyebb a nőket ágyba vinni

A férfiaknak a csajozós dumák helyett érdemes inkább jó poénokkal készülniük a csábításra, a humor ugyanis vonzóbbá teszi őket a nők szemében. Minél jobban sikerül megnevettetniük egy hölgyet az első randin, annál több esélyük van arra, hogy ágyba is vigyék partnernőjüket és tartós kapcsolat alakuljon ki közöttük. Miközben a férfiak tudatosan használják is ezt az eszközt arra, hogy felmérjék, a nő tényleg érdeklődik-e irántuk, a nők nem próbálják ezzel befolyásolni a helyzetet. A nevetésükkel viszont jelzik, hogy elfogadnák párjuknak azt, akivel úgy érzik, vidám lehet az életük.

Forrás: Origo

0 Tovább

A tanítás kiölheti a tudásvágyat

Az ember természetes érzése a tudásvágy. A szükséges tudás nagy részének megszerzésére a természet a gyerekkort jelöli ki, ám a tanulás által egész életünkben képesek vagyunk a tudásunkat alakítani. A tudásvágy a természetes tanulásra irányul, és tudatos szinten válik módszeres tudásszerzéssé. A túl korai teljesítményelvárás azonban gyorsan letörheti a kíváncsiságot. Ha pedig a világ megismeréséhez sokszor kapcsolódik kudarc és szorongás, akkor a felnövekvő gyermek egyre inkább kerüli ezt, és biztonságból olyan tevékenységeket választ, amelyeket a szülő nem erőltetett, mert nem is tartott fontosnak.

0 Tovább

Kormány mögött vagánykodni nem vonzó

Az autóvezetés stílusa sokat elárulhat valódi személyiségünkről. A vezetéskultúra megnyilvánulásai ugyanis jelentősen befolyásolják azt, hogy mennyire találjuk vonzónak másik nemű társainkat. Az ezt vizsgáló első tudományos kutatás eredménye szerint leginkább a nők rettennek meg és lombozódnak le a szabálytalankodó, ügyetlen és mindenek előtt az agresszív férfi sofőröktől. A férfiak viszont a vezetés közben szelfiző nőktől akadnak ki és veszítik el a vonzalmukat irántuk. A parkolás közbeni bénázás pedig mindkét nemre kiábrándítóan hat.

0 Tovább

Miért fáj többet a nők feje?

Epidemiológiai vizsgálatok is jelzik, hogy a testi panaszok nem ritkák - a felnőttek egyharmada az előző hétre vonatkozóan nagy valószínűséggel beszámol fejfájásról, hátfájásról. Egy bizonyos időszakra vetítve a nők több testi panasz előfordulását jelzik - például nagyjából kétszer annyi nő számol be egy hétre visszamenőleg fejfájásról, mint férfi. Ezen túl az adatok azt is mutatják, hogy sokkal több nő fordul szomatizációs problémával orvoshoz, mint férfi, s a nők gyakoribbnak és krónikusabbnak vélik tüneteiket. Ez a különbség már gyermekkorban is tetten érhető.

Grafika: Pápay Fanni

0 Tovább

Mindennapi Pszichológia

blogavatar

Mindennapi jelenségek, viselkedésformák, emberi kapcsolatok lelki háttere, pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.

MiPszi a Facebookon

MIPSZI.HU